diumenge, 8 de setembre del 2013

Art d'Artistes


Una vida
Rick Riordan va néixer a San Antonio, a l'estat de Texas, el 5 de juny del 1964.
És autor d'una sèrie de novel·les de misteri. L'orígen del descobriment del seu art d'escriure va començar quan explicava contes al seu fill abans d'anar a dormir,  va començar escrivint el que li narrava i va acabar publicant-ho, amb gran éxit.
Durant quinze anys, el Rick Riordan donava classes d'anglès i història en escoles secundàries. Si heu llegit algun dels seus llibres segur que pensareu "Que divertit seria tenir-lo com a professor" (perquè, generalment els profes d'história són una mica avorrits...) Es beneficià de les experiències amb els alumnes per escriure llibres basats en la mitologia (egípcia, grega, romana...). S'ha fet famós per barrejar en les seves novel·les mitologia i actualitat, cosa que a mi m'encanta, ja que Riordan fa servir les seves obres perquè, mentre el lector es diverteix, pugui anar aprenent mitologia, cosa que ha aconseguit.


Un secret 
Alguns dels noms dels personatges pertanyen a alumnes que ha tingut. Pensant amb la manera de ser dels alumnes i el seu caràcter creava un personatge des de zero. No us agradaria ser el/la protagonista d'alguna de les seves histories?

Premis
El 2002 el Saló de Santa Maria el va honrar amb el primer Màster Teacher Award i ha guanyat els tres premis nacionals en el gènere de misteri; el premi l'Edgar, l'Anthony i el Shamus.

Obres
D'ell, se'n destaquen tres sagues:
Percy Jackson i els déus de l'Olimp
Els herois de l'Olimp
The Kane Chronicles -el que he recomanat-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar!! Les vostres peticions i opinions fan aquest blog encara més maravellós:)